Disponible una APP per comunicar directament la Guàrdia Urbana i els comerciants


DISPONIBLE UNA APP PER COMUNICAR DIRECTAMENT LA GUÀRDIA URBANA I ELS COMERCIANTS

L’APP de la Guàrdia Urbana es pot descarregar des de l’App Store i Google Play

 APP Urbana Vic

Vic, 30 de març de 2015. Aquest migdia s’ha presentat l’aplicació de la Guàrdia Urbana de Vic dirigida als establiments comercials. El regidor de Convivència i Seguretat, Joan Ballana, ha estat acompanyat dels desenvolupadors de l’aplicació, Xavier Bosch i Ferran Olivé, de l’empresa Swarmlock; dels vicepresidents de Vic Comerç, Antoni Brachs i Marc Carol; i del cap de la Guàrdia Urbana, Antoni Jurjo.
Aquesta aplicació, que es pot descarregar per iOS i per Android, té per objectiu fer un pas més en la comunicació entre els botiguers de la ciutat i la policia. És una nova acció dins ‘la política de proximitat que la regidoria porta a terme des dels seus inicis’ ha explicat Ballana; ‘és una nova forma de retallar distàncies, en aquest cas entre el teixit comercial i la policia’.
Els propietaris de Swarmlock i desenvolupadors de l’aplicació són ‘joves emprenedors vigatans’ tal i com els ha presentat Ballana. Bosch i Olivé llavors han explicat el funcionament de l’aplicació, que es pot descarregar de forma gratuïta des de l’App Store o des de Google Play. En primer lloc aquest aplicació consta de dos botons, un d’avisos i un altre d’urgències. El botó d’urgències permet trucar a la Guàrdia Urbana amb un sol clic. El d’avisos té una doble funcionalitat, enviar missatges o missatges i fotografies. El primer botó és per emergències; el segon és per comunicar totes aquelles incidències que no són de màxima prioritat. Aquesta APP també té per objecte que la policia pugui enviar comunicacions als comerciants. Aquestes notificacions sonen als telèfons dels botiguers amb una alarma molt concreta, per a la seva fàcil identificació. A banda, la Guàrdia Urbana pot discriminar entre tipus de comerciants. L’inspector Jurjo ha apuntat que ‘aquesta bidireccionalitat de l’aplicació és el més important’.
El vicepresident de VicComerç, Antoni Brachs, ha mostrat la satisfacció dels comerciants amb aquesta nova eina: ‘estem molt contents d’haver pogut participar en aquest projecte i agraïm aquesta voluntat de la policia d’estar al nostre costat’ ha dit. Els botiguers fan fer una sèrie d’aportacions durant el desenvolupant de l’aplicació i ‘totes elles han estat recollides’ apuntava Brachs.
Al final de la presentació, el regidor Ballana ha apuntat que hi ha ‘la voluntat a mig termini d’ampliar la utilitat d’aquesta aplicació a tota la ciutadania, però ‘cal ser prudents perquè això implica tenir més recursos’ ha afegit.
Ja hi ha disponible l’aplicació a l’App Store i al Google Play
Compartir