El Centre Comercial Vic-2 vol renéixer després d’anys d’ostracisme


EL CENTRE COMERCIAL VIC-2 VOL RENÉIXER DESPRÉS D’ANYS D’OSTRACISME

Els operadors del Centre Comercial i Vic Comerç volen revitalitzar i dotar de continguts singulars els locals comercials buits d’aquest equipament
Es presenta Espais Possibles, una primera iniciativa artística de la mà de l’EART Vic i que estarà exposada fins el 30 de juny
D’aquesta col·laboració n’ha aparegut una cessió gratuïta d’un local de 170 m2 per un viver d’ex-alumnes de l’EART Vic

 

Espais Possibles05

 

Vic, 10 de juny de 2015. Ahir al migdia es va presentar a la Plaça Pilarin Bayés un projecte d’intervenció artística pel Centre Comercial Vic-2, al barri de Remei. Per aquesta presentació es va comptar amb la presència de Francesc Pou, president dels comerciants del Vic-2, Marc Formatgé, gerent de l’Esclat Bon Preu, Ramon Ricart, Director de l’EART Vic i de Toni Brachs, vice-president de Vic Comerç.
Vic Comerç i l’agrupació de comerciants del Vic-2 porten més d’un any en converses per intentar reobrir i revitalitzar el centre comercial Vic-2, una infraestructura utilitzada molt per sota de les seves possibilitats i que les ambdues entitats la consideren l’epicentre del barri del Remei i una locomotora dorment que podria de gran atractiu com espai singular.
La voluntat és que es defineixi un pla de treball permanent en el que s’aconsegueixi que el Centre Comercial Vic-2 sigui un espai viu d’activitat comercial, artística i cultural i que pugui ser un centre de referència a Vic i locomotor pel barri del Remei. L’objectiu seria el de fer visibles i atractius els locals buits amb propostes diferents, rotatives i singulars, propiciar i facilitar l’obertura futura de nous comerços i crear trànsit de gent cap al barri del Remei.
Ahir al Centre es presentava la primera iniciativa, que ha anat a càrrec dels alumes de disseny d’interiors i de pintura i arts plàstiques de l’EART Vic. Per un cantó, Espais Possibles, unes intervencions artístiques sobre els locals desocupats, i per l’altra la presentació d’una sèrie de propostes de disseny d’interiorisme de l’espai. Tot a càrrec d’uns voluntariosos alumnes de l’escola vigatana.
Segons Ramon Ricart, director de l’EART Vic “Quan Vic Comerç ens van plantejar de col·laborar, vam tenir clar que havíem de repensar els usos que havien de tenir aquests locals, i un exemple pràctic d’aquests nous usos el tenim avui aquí amb els Espais Possibles”. I afegia que “hem afrontat aquest espai des del plantejament creatiu”.
D’altra banda, Marc Formatgé, gerent de l’Esclat Bon Preu del Centre ressaltava que “a través del Vic-2 volem fer de Vic Sud una zona de referència a la ciutat”. I avançava que després de l’exposició dels Espais Possibles “el nostre grup cedirà un dels locals que tenim de 170 m2 perquè s’hi puguin instal·lar un viver d’emprenedors de l’EART Vic”.
Francesc Pou, comerciant informàtic i president del Vic-2 afirmava que “volem fer visible aquest centre a través de moltes accions”.
D’altra banda, Toni Brachs, vice-president de Vic Comerç “ja fa més d’un any que Vic Comerç mantenim contactes i trobades amb els comerciants del Vic-2 i veiem un espai que pot oferir moltes possibilitats de fer-s’hi activitats amb finalitats comercials. És un centre que ha estat invisible a la ciutat des de fa més de 20 anys tot i ser una infraestructura única a la ciutat”. I destacava que “pot ser un lloc de referència al barri que pot ajudar a crear trànsit de persones cap al sud de la ciutat. Estem molt contents que avui s’hagi pogut materialitzar una primera acció sobre aquest centre comercial. Esperem en breu poder tenir un full de ruta per dinamitzar el centre i per extensió el barri.” I acabava felicitant l’EART Vic “per les intervencions artístiques d’alt nivell que s’han fet en els locals”.
Compartir