Ensenyament i Vic Comerç promouen la formació professional dual a l’Institut de Vic


El Departament i la Federació de comerciants signen un conveni que beneficiarà 22 alumnes en la primera promoció

FP Insti Vic FP Insti Vic2

Vic, 14 de juny de 2016. La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, i el president de Vic Comerç, Antoni Brachs, han signat aquesta tarda un conveni de col·laboració per a promoure la formació professional dual a Vic. L’acord suposarà que un total de 22 alumnes en la primera promoció de cicles formatius de l’Institut de Vic puguin cursar l’FP en modalitat dual i també millorar la qualificació professional de les persones de l’àmbit de les indústries alimentàries i el comerç.

El conveni és per als següents cicles formatius:

–           Gestió de vendes i espais comercials

–           Màrqueting i publicitat

–           Activitats comercials

–           Activitats comercials (logística)

–           Elaboració de productes alimentaris

 

La formació professional dual permet als alumnes rebre formació al centre docent i a l’empresa, i alhora suposa una estada retribuïda de l’alumne a l’empresa que permet l’aprenentatge de la professió en un context real de treball. Alhora, el conveni també suposa que els treballadors de les empreses associades puguin acreditar la seva experiència professional a través d’unitats formatives o mòduls a l’institut. Així mateix, el centre també oferirà reconeixement acadèmic a la formació continua de les empreses vers els seus treballadors.

Segons l’Alcaldessa de Vic, Anna Erra, “és una gran notícia que una ciutat tan forta comercialment com la nostra es pugui enriquir amb els joves del nostre institut oferint-los aquesta formació pràctica en els comerços de la ciutat”. I afegia que “avui es fusionen dos conceptes molt importants: un, la complicitat entre el món comercial i el de l’educació, i l’altre, el de la corresponsabilitat entre els que donen oportunitats i els que les reben”.”

Per Toni Brachs, President de Vic Comerç, “volem felicitar a l’Institut de Vic per oferir formació específica de comerç. Això ens permet tenir una pedrera de futurs treballadors del comerç a la mateixa ciutat de Vic, una ciutat de comerç per excel·lència. Sabem que massa sovint els joves es posen a treballar a les botigues buscant ser una feina de <<mentrestant no trobo res més>>. Gràcies a la formació que es dona a través d’aquests mòduls formatius, s’està ajudant a professionalitzar i a dignificar la nostra feina. Aquests joves, que sortiran preparats acadèmicament i que obtindran experiència a les nostres botigues, seran els que ompliran de vida comercial els nostres carrers en el futur i agafaran el relleu generacional de botigues familiars, o prendran la decisió d’iniciar un negoci per ells o decidiran fer carrera a qualsevol de les botigues ja establertes”.

Per la Consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz, “aquest acte és important per la ciutat de Vic, pel seu comerç, per l’Institut i pels seus alumnes perquè posa en valor el bon nivell de la formació a Catalunya. Avui podem dir que Catalunya té un gran sistema de centres de formació professional. L’alumne realitza una part de l’aprenentage a l’empresa i el centre educatiu li reconeix acadèmicament aquest aprenentatge. Posar-se en el context real a les botigues és molt important ja que dona experiència i currículum. Avui demostrem que l’FP Dual té molt sentit en les petites i mitjanes empreses, que representen el 90% del teixit productiu del nostre país”.

Compartir