Goly Creations, de Vic, guardonat com el millor establiment comercial “Obert al català” de Catalunya


GOLY CREATIONS DE VIC MILLOR ESTABLIMENT COMERCIAL
“OBERT AL CATALÀ” DE CATALUNYA

La ivoriana Florence Loukou rep el Premi extraodinari del Pla d’assessorament comercial i lingüístic a comerços immigrants
en el marc de la jornada d’“El comerç t’acull” a Barcelona 
Una representació de Vic Comerç acompanya a una emocionada guanyadora
 Millor Establiment Comercial Golly
Barcelona, 21 d’octubre de 2014. Ahir al matí, a la seu de Foment del Treball i en el marc de la Jornada “Emprenedoria i autoocupació per a dones immigrants” es va fer un acte d’entrega de premis a diferents establiments comercials que promouen l’ús del català. Aquest guardons, creats per la Confederació de Comerç de Catalunya, compten amb el suport de la Generalitat de Catalunya, a través dels departaments d’Empresa i Ocupació, de Cultura (Direcció General de Política Lingüística) i de Benestar Social i Família (Direcció General per a la Immigració).
Goly Creations, establiment ubicat al barri del Remei de Vic i regentat per una jove de la Costa d’Ivori, la Florence Loukou, que es dedica al disseny de roba ètnica i a la confecció, va rebre el màxim guardó de mans de Xavier Bosch, director general per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya.
El Jurat va voler remarcar d’aquest establiment “l’atenció a la clientela, la retolació, l’oferta de serveis, la pàgina web, el perfil de Facebook en català i, en especial, la plena integració en el teixit comercial de la seva ciutat”.
La premiada va fer un emocionat discurs en un dia molt especial per mi on va destacar “el meu compromís amb la terra que m’ha acullit des de que vaig arribar. Sempre he tingut molt clar que formar part d’aquesta societat, implica aprendre l’idioma i aprendre de la manera de fer dels catalans. I ara sóc una catalana més”. També afegia que “la meva botiga no té etiquetes i ni fronteres. Jo venc roba ètnica, i és una roba teixida a mà i de colors molt vius. En definitiva, he volgut crear un estil de roba alegre i desenfedada que la pot portar tothom, sigui d’on sigui i vingui d’on vinguí”.
Pere Trasserra, President de Vic Comerç i present a l’acte assegurava que “Vic Comerç vam tenir molt clar de presentar la candidatura de Goly Creations i per nosaltres és un orgull poder acompanyar avui a la Florence a rebre aquesta distinció. Ella és l’exemple que el procés d’adaptació a una ciutat passa per la llengüa i també per implicar-se i participar de les entitats i associacions locals. I això ella ho va tenir claríssim des del moment que va voler associar-se a Vic Comerç a pocs mesos d’obrir. Les associacions de comerciants també servim per fer l’acompanyament en tot el procés per entendre la mecànica de l’empresa comercial catalana. Per això, la Florence és un exemple que ens agradaría utilizar com a referent a la nostra ciutat, no només com a exemple d’aquesta normalitat d’ús de la nostra llengüa, sinó com a membre participativa de l’associació de comerciants.
Anna Erra s’ha volgut afegir a destacar la importància d’aquest premi apuntant que “com a representant de la ciutat i de la regidoria de comerç felicitem a la guanyadora d’aquest premi per ser un exemple clar d’èxit d’Integració a la ciutat , a la cultura catalana i a la capacitat d’inserir- se ràpidament al teixit comercial de la ciutat. Un exemple a seguir que ajudarà a anar fomentant la cohesió i integració a la nostra ciutat i al nostre país”.
Compartir