LA GALA DE VIC COMERÇ TORNA A SER UN ÈXIT


L’Auditori Marià Vila d’Abadal del Sucre s’omple de comerciants i autoritats per assistir a la presentació
d’una pel·lícula de dibuixos animats interpretada pels propis botiguers

Es guardonen també a diferents establiments comercials per diverses categories

Portada fotogaleria per la web

 

Vic, 21 de desembre de 2015.  Aquest passat divendres 18 de desembre es va celebrar una nova Gala del Comerç organitzada per Vic Comerç.

Durant la Gala es van guardonar a diferents establiments i es va presentar una nova activitat sorpresa de Nadal interpretada pels comerciants: un conte fet pel·lícula de dibuixos animats.

El conte, que combina imatges reals amb il·lustracions, converteix els comerciants en personatges de dibuixos animats i planteja un Vic oníric carregat de color i d’esperit nadalenc.

Aquesta proposta, en la que han participat seixanta comerciants, venia precedida els últims dos anys de videoclips cantats i interpretats pels mateixos comerciants. Enguany però, han repetit els protagonistes, els botiguers, i se’ls hi ha afegit una nena, que és el fil conductor de la història i que la converteix en una història dirigida al públic més petit de la casa.

A part de la pel·lícula, també se n’ha editat un llibre que reprodueix la història i que es repartirà a les botigues durant aquestes festes.

AQUÍ es pot veure el vídeo

 

Premiats:

Categoria Targeta Urbana

FORN DE PA RIERA

Establiment que ha realitzat més operacions amb la Targeta Urbana, concretament 26.570 operacions des del gener i sense comptar aquest desembre

OKEY

Establiment que han donat d’alta més clients durant aquest 2015, un total de 380.

VINALIUM

Establiment que ha publicat més promocions al portal d’ofertes VICSHOPPING.CAT , un total de 27 promocions.

 

Categoria Aparadors Creuats

BB ATELIER – VIC VIATGES

Per l’encertada elecció d’una idea argumental que ha donat sentit als 2 aparadors combinant època de l’any amb viatges i vestir i també per establir un diàleg harmònic entre els dos establiments i una relació formal i cromàtica.

XARCUTERIA SOLÀ – LA CORISTA

Per la bona solució trobada tot i la dificultat en l’espai d’exposició i també el grau d’identificació del producte i l’estil en l’altre aparador, ressaltant els caràcters rústics i contemporanis de cada un d’ells.

PERFUMERIA JULIA – FORN DE PA SANTA GORIA

Pel contrast de producte per aconseguir un gran impacte comercial i per la posada en escena i per la intel·ligent utilització de la llum.

 

Categoria Reformes

CARNISSERIA MUNT D’OR

La Carnisseria Munt d’Or ha celebrat aquest 2015 els 25 anys de l’obertura de la seva primera botiga, la de Gurb, on hi ha fet reformes i també n’ha obert una de nova a Sant Bartomeu del Grau, que és ja la tercera. La reforma ha permès separar la zona del pa i la fruita de la dels plats cuinats que s’ha ampliat després de detectar un augment de la demanda. Ara compten amb un taulell d’autoservei perquè el client tingui més contacte amb els plats, als quals fan analítiques de vida útil perquè el client conegui la caducitat i la temperatura a la qual han estat.

MUNTANYA DE LLIBRES

La llibreria Muntanya de Llibres ha fet reformes per ampliar la seva primera planta i multiplicar per cinc l’espai que tenia fins ara. Això, els ha permès tenir tot el material en aquesta primera planta, fet que suposa una facilitat pels clients, i destinar la part de baix a exposicions, tallers i presentacions. També utilitzen aquest espai inferior la comissió organitzadora de la Fira del Llibre i una associació d’escoles verdes.

JOIERIA FABREGÓ

També ha fet reformes la Joieria Fabregó creant un espai específic per a dues marques com són Svarovski i Pandora. L’establiment que en breu celebrarà 101 anys de vida ja disposava d’aquesta marques però les volia consolidar amb un espai propi, obert a tothom, que fos neutre per destacar la joieria i que tingués un aire més fresc.

FOTO PARAREDA

Foto Parareda ha fet una reforma total de l’establiment per estar més l’abast en comunicació i també per donar rapidesa al producte. S’ha canviat el mobiliari, la il·luminació, la distribució amb l’objectiu d’expandir-se. Es manté l’essència del negoci com són les fotografies de carnet però s’amplia l’oferta d’impressió, de fotografia i de suports passant a ser una franquícia de ‘Prints and friends’, una empresa catalana amb botigues a diferents punts de l’estat espanyol.

 

Categoria Aniversaris

ESTANC CRIVILLÉS

L’Estanc Crivillés que celebra 75 anys. L’establiment va obrir el 1940 gràcies a una concessió a Carme Codinachs, l’àvia de l’actual propietari, just després de la Guerra Civil quan va quedar vídua i ho va fer dues portes al costat d’on és actualment. Després se’n va fer càrrec el seu fill, Ramon Crivillés, i actualment, el gestiona la tercera generació que és en Jaume Crivillés. L’establiment va fer un salt qualitatiu i va agafar prestigi el 1978 gràcies a l’obertura de forma pionera d’una Cava de cigars. Fa 8 anys, van reformar la botiga i això els ha permès créixer i ampliar l’oferta de productes.

FERRETERIA COMASOLIVAS

La Ferreteria Comasolivas arriba als 50 anys de vida. La va obrir el 1965 Miquel Comasolivas i actualment n’és el responsable el seu fill Josep Maria. La botiga s’ha mantingut al llarg de tots aquesta anys al mateix lloc, al carrer de la Fusina, i fins i tot abans de ser aquest negoci familiar ja havia estat un espai ocupat per una ferreteria. Al llarg de tots aquests anys ha intentat mantenir l’essència d’un comerç d’objectes de ferro i altres metalls com és el cas centrat especialment en la ferreteria domèstica.

TEIXITS BASCOMPTE

També ha fet 50 anys aquest 2015, Teixits Bascompte, una botiga dedicada al món de la moda. Va obrir el maig del 1965 de la mà d’en Jaume i la Fina a la Plaça Major, al número 28, i des de fa 12 anys es troba al carrer Sant Fidel. Actualment, regenta la botiga la filla del matrimoni, la Marga, juntament amb el seu marit, en Pep, i ho fan amb el suport de la Fina que encara els visita. Bascompte té amb un gran assortit de teixits d’última moda com fil, creps, llanes, cotons i fa a mida de qualsevol tipus de peça. També ofereix robes de PATCHWORK i un TALLER on aprendre aquesta tècnica i altres manualitats.

CAN VILANOVA

El 1850 és la data oficial d’obertura de Can Vilanova però la família té registres en llibres de comptes d’activitat ja el 1842. Per tant són més de 100 anys d’una botiga que va fundar Joan Vilanova, oncle de l’àvia de Núria Coll que és qui regenta actualment l’establiment juntament amb el seu marit. Abans també ho havien fet junts els seus pares i els seus avis, de manera que l’actual és al quarta generació de la família. Els inicis de Can Vilanova van ser a la plaça Paradís i amb els anys es va instal·lar al carrer dels Argenters on encara és actualment. Al llarg d’aquest temps s’ha adaptat als canvis però sempre mantenint l’origen: fruits secs, cera, vi, farina, vi de missa i sagrades formes.

ALFONS PANADÈS

També té més de 100 anys Alfons Panadès. L’avi de l’actual propietari que es deia Eusebi Panadès ja tenia una botiga a Barcelona el 1900 a l’actual carrer Enric Granados i quan va tornar a Vic el 1914 es va instal·lar al carrer dels Argenters. L’origen de la botiga era una matalasseria però al llarg dels anys de la mateixa manera que ha anat canviant d’ubicació, també ha anat evolucionant en el sector tèxtil de la decoració de la llar, centrant-se especialment en catifes, cortines i tapisseries. La continuïtat del negoci està assegurada amb la incorporació d’Eusebi Panadès, fill de l’actual propietari, Alfons Panadès, a qui demanem que pugi a recollir el guardó.

 

Categoria Carrer més dinàmic

RAMBLA DEL PASSEIG

Per ser el carrer més dinàmic, que aquest 2015 ha realitzat més accions de carrer, amb dosis d’imaginació i originalitat, demostrant voluntat i esforç col·lectiu entre la majoria dels seus establiments, per fer del carrer un espai ben ambientat des del comerç.

Compartir