Més de 50 comerciants valoren la peatonalització de l’Eixample Morató 3 mesos després del seu inici


MÉS DE 50 COMERCIANTS VALOREN LA PEATONALITZACIÓ DE L’EIXAMPLE MORATÓ
3 MESOS DESPRÉS DEL SEU INICI

Vic Comerç convoca als comerciants del barri per copsar l’estat d’opinió

Queixes i rebuig generalitzat a un projecte improvisat i poc consensuat que està tenint conseqüències
pels comerciants del barri

Els comerciants demanen tornar a l’origen i recuperar el debat

S’acorda un manifest que s’entrarà per instància i s’esperarà resposta de l’alcalde

peatonalitzacions Vic

Vic, 9 de febrer de 2015. El dijous passat al vespre a la Sala Modernista del Casino de Vic, l’associació de comerciants de Vic va reunir a mig centenar de persones del barri dels Caputxins perquè valoressin 3 mesos després la peatonalització de la zona.
En una nit plena d’intervencions, es va copsar sobretot que el projecte de peatonalització del barri tal i com s’ha plantejat des de l’Ajuntament ha estat “equivocat, poc estudiat i fruit de la improvisació”. Els comerciants van destacar sobretot la dificultat d’accedir del client, la complicació del sistema d’apuntar matrícules, la senyalització dissuassòria de les entrades, els canvis de sentit de circulació, la poca informació que té la gent, entre d’altres.
També es va posar en relleu el fet que el client està optant per deixar de comprar al barri, “la clientela se’ns està escapant”.
Es va destacar però que el barri pot progressivament instaurar zones peatonals, però s’ha de fer amb progressió i consolidant cada intervenció. “No tallar un barri sencer de cop“. Una zona peatonal no és només tallar un carrer i posar senyals, és també millorar i amabilitzar la zona. “Han començat la casa per la teulada”.
En resum, els comerciants van acordar demanar tornar a l’origen el més aviat possible i recuperar el debat. Mentrestant es proposarà que torni la circulació i les zones blaves mentre no es troba un projecte que aconsegueixi l’acord de totes les parts; Ajuntament, comerciants i veïns.
Arran de la lectura d’un escrit d’una de les comerciants assistents, es va decidir convertir el mateix en un manifest* subscrit per tots els assistents, que s’entrarà per instància i se n’esperarà resposta per part de l’alcalde.
Els comerciants volen arrancar posicionaments respecte el projecte de l’Eixample per part dels grups polítics municipals abans de les eleccions, ja que és ara “quan es poden comprometre”.

– Llegir manifest –

Compartir