Torna per Nadal una gran foguera i una xocolatada i cantada de nadales a la Plaça Major de Vic.


TORNA PER NADAL UNA GRAN FOGUERA I UNA XOCOLATADA I CANTADA DE NADALES A LA PLAÇA MAJOR DE VIC

  

Vic, 21 de desembre de 2012. Des de la Unió Excursionista de Vic i Òmnium Cultural d’Osona, i amb el suport de CentreVic, us fem saber que un any més organitzem la Foguera de Nadal, que serà el dia de Nadal a partir de les 7 de la tarda i fins passada la mitjanit ala Plaça Major de Vic.

Des de l’any 2006, hem recuperat l’ancestral costum d’encendre, pel solstici d’hivern, fogueres a l’aire lliure per a fer fugir els mals esperits i per a atraure l’abundància. El foc, element natural, serà punt de trobada per a qui vulgui compartir l’esperit de germanor d’aquestes dates.

A partir de les 7 del vespre s’encendrà la foguera, amb una flama provinent de la llum solar. Després, sense horaris ni presses, es cantaran nadales fins passada la mitjanit.

Enguany, aprofitem també la foguera per recordar a Pompeu Fabra i Poch (Vila de Gràcia, 20 de febrer de 1868 – Prada de Conflent, 25 de desembre de 1948) el gran filòleg català que es destacà com a establidor de la normativa moderna de la llengua catalana.

Compartir