Vic Comerç espera que les rebaixes ajudin a compensar part d’una temporada dolenta


El mal temps, la poca calor i una recuperació encara lenta de l’economia familiar, principals causes

La majoria de comerços començaran demà amb uns descomptes entre el 30 i fins el 50%

Aquest diumenge serà festiu obertura comercial

Rebaixes Estiu 2016

Vic, 30 de juliol de 2016. Les rebaixes, que comencen demà i s’allargaran fins el 31 d’agost, es presentaran a Vic amb descomptes que poden arribar fins el 50% de sortida en molts establiments. Els comerciants coincideixen a l’hora de realitzar bons descomptes d’inici, ja que es preveu que l’afluència més gran de compradors es concentri en els primers quinze dies, com ja acostuma a ser habitual.

Segons les consultes al sector, la temporada de primavera no ha estat positiva en la majoria de casos ja que el mal temps i la poca calor han frenat les vendes. També es destaca que no hi ha una recuperació tan ràpida de l’economia familiar com s’esperava.

Malgrat tot, s’espera que les vendes es recuperin en aquestes rebaixes degut a l’arribada de la bonança. El % de la facturació que representen les rebaixes sol ser d’un 20% de la temporada aproximadament, alguns fins i tot d’un 50% si són botigues que venen producte molt enfocat a la temporada (òptiques, botigues que venen bany,…).

En relació al règim de llibertat d’ofertes i promocions que impera a dia d’avui al nostre país conseqüència de la llei espanyola de comerç, tots els comerços consultats pensen que el fet que es comencin a realitzar descomptes  durant tot l’any, influeix negativament en les rebaixes.

L’entitat vol aprofitar per recordar a tots els consumidors que és el seu dret i deure exigir conèixer el preu ordinari i el preu rebaixat, demanar i guardar els tiquets de compra i els resguards de pagament amb targeta, ja que aquestes són les seves garanties per a la reclamació tant en períodes de rebaixes com fora d’ells.

Aquest diumenge 3 serà festiu d’obertura comercial i molts establiments de moda i calçat optaran per obrir.

Compartir